+ Meer informatie

Salade en taart naar hartewens

4 minuten leestijd

Becel
"Koken naar Hartewens nr. 4" is een dikke folder met recepten en tips voor gezond en lekker eten. Hierbij is vooral gelet op een verantwoord vetgebruik. „Door het toenemend aantal werkende vrouwen en vrijetijdsbesteding buitenshuis is ons eetpatroon veranderd", meent Becel. De vele een- en tweepersoonshuishoudens kiezen vaak voor de snelle hap. "Koken naar Hartewens" geeft snelle èn gezonde recepten voor de lunch, de avond en voor tussendoor. Ongeveer 70 procent van onze vetconsumptie is afkomstig uit de zogenaamde verborgen vetten, die voorkomen in onder meer kaas, vlees, gebak, koekjes en snacks. Deze produkten bevatten in het algemeen veel verzadigd vet. De Becel-serie bevat produkten met een gunstiger vetzuursamenstelling. Omdat 80 procent van de Nederlanders dagelijks kaas eet, wordt in de folder uitgebreid aandacht geschonken aan alternatieven voor kaas met een betere vetzuursamenstelling. Het boekje kan per briefkaart worden aangevraagd bij: Informatie Contact Becel, "Koken naar Hartewens nr. 4", de Lairessestraat 6, 1071 NZ Amsterdam.

Ook als je niet te veel vet wilt gebruiken zijn er nog genoeg lekkere dingen te eten. Dat blijkt uit "Koken naar Hartewens" nummer 4, een uitgave van Becel. Dat is aan de ingrediënten wel te merken... U kunt natuurlijk ook uw eigen merk (dieet)produkt gebruikken.

Salade met meloen en druiven
1 honingmeloen, 2 kiwi's, 1 sinaasappel
10 druiven, 2 blaadjes krulsla
30 gram Becel dieetdressing
citroensap, suiker, snufje peper
Snijd de honingmeloen door de helft en verwijder de zaadjes. Maak met een meloenballetjesboor balletjes van het vruchtvlees en bewaar dit met het vocht in een kom. Schil de kiwi's en snijd ze in plakjes en verdeel de sinaasappel in partjes. Was de druiven. Doe dit allemaal bij de meloenballetjes in de kom. Maak de krulsla schoon en snijd deze in reepjes. Maak dan de dressing: schenk het sap van de vruchten in een maatbeker en roer een 72 dl van het sap door Becel dieet dressing. Maak het op smaak met het citroensap, de suiker en een snufje peper. Vul de meloenhelften met de vruchten, garneer het geheel met een toef van de dressing. Per portie: + 285 kcal/10,1 g vet/1,3 g verzadigd vet.

Zoete taart met frisse vruchten
(ca. 8 punten)
200 gram bloem, 100 gram poedersuiker
120 gram Becel dieetmargarine
1 zakje vanillesuiker
Voor de vulling:
1 % dl Becel voor de koffie
% dl water, 25 gram suiker
72 vanillestokje, 35 gram custard
1 dl water, 100 gram bramen
100 gram aalbessen, 100 gram aardbeien
1 zakje geleipoeder
Verwarm de oven voor op 175°C en vet een bakvorm van 24 cm doorsnee dun in met dieetmargarine. Doe de bloem, de poedersuiker, dieetmargarine en de vanillesuiker (eventueel 1 eetlepel water toevoegen) in een kom en kneed dit goed door tot zich een kruimeldeeg vormt. Druk het deeg goed uit in de ingevette bakvorm. Bak de bodem, in het midden van de oven, ca. 45 minuten totdat hij goudbruin is. Goed af laten koelen. Maak ondertussen een custardvla door Becel voor de koffie samen met de 72 dl water, de 25 gram suiker en het halve, in de lengte gespleten vanillestokje te verwarmen in een steelpannetje. Laat het stokje ca. 15 minuten trekken en verwijder het daarna. Roer ondertussen de custard met 1 dl water tot een dun glad papje. Giet dit onder goed roeren bij de inhoud van het steelpannetje tot de vla bindt. Neem het steelpannetje van het vuur. Eventu- .'rA'-J' eel de vla zeven om klontjes te verwijderen. Laat hem afkoelen. Af en toe roeren om vliesvorming te voorkomen. Verdeel de custard over de goed afgekoelde bodem. Garneer de taart met het schoongemaakte fruit. Verdeel met een eetlepel de gelei over het fruit. Dit geeft een fraaie glans! Per portie: + 309 kcal/14,2 g vet/2,7 g verzadigd vet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.