+ Meer informatie

Soldaat van Oranje moet strand krijgen

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De Engelandvaarders, van wie Erik Hazelhoff Roelfzema als Soldaat van Oranje de bekendste is, moeten geëerd worden. Dat vindt Hagenaar en Amerika-deskundige Willem Post.

Volgende week dient hij bij de gemeente Den Haag een voorstel in om een stuk van het Scheveningse strand om te dopen tot Soldaat van Oranje-strand.

Post presenteert het voorstelt met de Zoetermeerse José Bontje. Zij probeerde onlangs een straat in Den Haag naar Hazelhoff Roelfzema vernoemd te krijgen. Maar volgens de regels van de gemeente kan een straat pas iemands naam krijgen als die tien jaar dood is.

Post ijvert voor het Soldaat van Oranje-strand, omdat hij de locatie zo mooi vindt. "Op dat strand is het allemaal gebeurd. Op een plek waar zo veel plezier wordt gemaakt, mag ook wel eens stil worden gestaan bij het verzet tegen de nazi's."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.