+ Meer informatie

Ook nu geen nieuw beleid lintjesregen

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De troons wisseling heeft niet geleid tott een nieuw beleid ten aanzien ~ van de jaarlijkse lintjesregen.

Volgens de secretaris van de kan- : selarij der Nederlandse orden, A. van Houte, zijn er vorig jaar bij gelegenheid van de verjaardag van ko- f, ningin Juliana 2600 Nederlanders; onderscheiden. Hij verwacht dat er ; dit jaar — voor het eerst onder Ko- " ningin Beatrix — tussen de 2500 en 2600 Nederlanders in aanmerking ; Komen voor een lintje of eremedail- ' Ie.

Het precieze aantal staat pas ongeveer een week na koninginnedag vast. Ook de vermelding in de buitenlandse editie van de Nederlandse staatscourant die vandaag ter gelegenheid van de officiële viering van de verjaardag van Koningin Beatrix is verschenen, is nog geen garantie dat alle onderscheidingen ook werkelijk worden uitgereikt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.