+ Meer informatie

Andere zegels

1 minuut leestijd

Duitsland - Op 6 november verscheen een souvenirvel met twee zegels erin, waarmee werd herdacht de opening van de Berlijnse Muur en cfe grenzen tussen de twee Duitslanden; afbeeldingen van de Brandenburger Tor en brug. strijd voor behoud van vrede neemt de taak der bescherming van de rechten van de mens een belangrijke plaats in het werk van de VN in. Nu in dit jaar beduidende resultaten werden geboekt op dit gebied bij voorbeeld in de Oostbloklanden en in Afrika (Namibiƫ) wil de postdienst van de VN door middel van drie series bijzondere zegels (gedrukt bij Enschede te Haarlem) de aandacht vestigen op de "mensenrechten". Het zijn zegels met tabs, waarop de artikelen 7-12 van de Verklaring van 10 december 1948 zijn afgedrukt; waarden in dollar, Zwitserse franc en Oostenrijkse shilling.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.