+ Meer informatie

Begin dreigt met militair ingrijpen

Ah Syrische raketten blijven

1 minuut leestijd

••^•^""•"•'""""•••~'''" JERUZALEM — De Israëlische premier, Menachem o"niaFikVtS[:^TakttdX^^^^ B^"' heft zondag met militaire maatregelen tegen Syrië dariteit", is zondag met een tien man gedreigd als Damascus de status quo in Lioanon niet herstelt voor''een'S daglf'durTnT^'S^k ^^ ^'J" luchtdoclraketten nict uit dat land terugtrekt.

aan Japan Voor zijn vertrek uit War- Qp het verkiezingscongres van het schau verklaarde Walesa dat h.j w.l Ie- agerende Likoedblok in Jeruzalem ren van Japans „verbazingwekkende veïklaarde Begin een dag voor de aan economische prestaties". Ook wil de - - ^ «g u<^ vakbondsleider de nauwe samenwerking bestuderen tussen bedrijfsleiding en werknemers in Japan. komst van de speciale Amerikaanse afgezant Philip Habib: „Wanneer Syrië na de langdurige en veelomvattende diplomatieke bemoeiingen zijn raketten niet uit Libanon terugtrekt, dan zal onze luchtmacht een passend bevel ontvangen. De Syriërs weten dat al, wanneer wij onze piloten in het geweer brengen, dit ook resultaten zal hebben."

In Israëlische regeringskringen toonde men zich zondagavond tamelijk sceptisch over de kansen op succes van de missie van Habib om de Syrisch-Israëlische crisis om Libanon te bezweren.

Strategieplannen

De Syrische regering heeft zondag op een buitengewone vergadering een veelomvattend plan voor de strategie bij een eventuele confrontatie met Israël opgesteld. Naar premier AbdelRaoef el Kassem na afloop tegenover de pers verklaarde, werd over alle politieke en militaire ontwikkelingen in en om Libanon van gedachten gewisseld.

„De tegenwoordige toestand vereist de hoogste graad van waakzaamheid en paraatheid bij het Syrische volk", aldus de minister-president die alle arable

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.