+ Meer informatie

RAF-leden zetten hongeractie voort

2 minuten leestijd

BONN —- Gevangen leden van de Rote Armee Fraktion hebben maandag hun hongerstaking voortgezet, terwijl hun sympathisanten rellen veroorzaakten in West-Berlijn en bij Hannover een spoorlijn saboteerden. Het ministerie van justitie in de deelstaat Baden-Wfirttemberg, waar het merendeel van de terroristen gevangen zit, deelde mee dat de gezondheidstoestand van de hongerstakers „met de dag kritikieker wordt".

In Hamburg verkeert het RAF-lid Sigurd Debus in „zeer ernstige" toestand. Hij heeft volgens zijn advocaten „nauwelijks kans op overleving". De toestand van Adreas Vogel, lid van de terroristische beweging van de Tweede juni, werd in West-Berlijn kritiek genoemd.

Onjuiste berichten

Onjuiste geruchten als zouden Debus en Vogel reeds zijn overleden veroorzaakten zondagavond rellen in West-Berlijn, waarbij honderden jongeren langs de Kurfürstendamm vernielingen aanrichtten. Twintig jongeren werden aangehouden, van wie de politie er maandag 14 liet gaan.

Het ministerie van binnenlandse zaken van Nedersaksen verklaarde dat sympathisanten van de terroristen vermoedelijk verantwoordelijk zijn geweest voor de sabotage van een spoorlijn nabij Hannover, waardoor een Amerikaanse militaire trein met bestemming West-Berlijn ruim twee uur vertraging opliep. Onbekenden hadden een kabel over de spoorstaven gelegd, waardoor kortsluiting ontstond. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan. Niet ver van de spoorlijn werden pamfletten aangetroffen, waarin steun werd betuigd aan de hongerstakers. Nadere bijzonderheden werden niet verstrekt.

Zevenentwintig leden van de RAF en de Beweging van de Tweede juni gingen begin februari in hongerstaking om erkend te worden als krijgsgevangen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.