+ Meer informatie

Metro-ongeluk in New York: minsten 7 doden

1 minuut leestijd

NEW YORK (AP) - Bij een metro-ongeluk in het centrum van New York zijn vanochtend minstens zeven doden en 150 gewonden gevallen, zo hebben functionarissen bekendgemaakt.

De voorste wagon van een tien wagons tellende trein ontspoorde door nog onbekende oorzaak en boorde zich in een pilaar. Daarna ontspoorden nog vier andere wagons. Vier wagons werden volledig in elkaar geplet. Het ongeluk deed zich voor op ongeveer 60 meter van het Union Square-station in Manhattan.

Brandweer en politie werden ingezet om de mensen die vastzaten in de wrakstukken, te bevrijden. Sommige lichtgewonden konden ter plekke worden behandeld, anderen moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht.

De brandweer repte in eerste instantie over vier doden. Burgemeester David Dinkins, die persoonlijk de tunnel is ingegaan om poolshoogte te nemen, zei later dat zeker zeven mensen waren omgekomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.