+ Meer informatie

Vlaardingen is vóór nieuw bedrijfsgebouw

Op terrein Met Scheur"

1 minuut leestijd

VLAARDINGEN — De gemeente Vlaardingen heeft een aanzet gegeven tot de ontwikkeling van een bedrijfsgebouw, waarin verscheidene kleme ondernemingen zelfstandig huisvesting kunnen vinden. De ontwikkeling van dit project, met een thans geplande oppervlakte van 1000 a 1500 vierkante meter kan plaats gaan vinden op het nieuwe bedrijfsterrein „het Scheur", gelegen aan de Nieuwe Maas.

Wethouder Bot van Economische aangelegenheden gaf gistermiddag een conferentie over dit gemeentelijke plan. Hij acht het gezamenlijk exploiteren van het bedrijfsgebouw door kleine ondernemers de kans voor hen om tegen beduidend lagere stichtingskosten de vleugels uit te slaan.

Een ondernemer zal in het gemeentelijk project namelijk voor bijvoorbeeld een bedrijfshal van 300 vierkante meter circa 165.000 gulden gaan betalen. Wanneer deze ondernemer een zelfde soort hal echter individueel laat bouwen zal hij twintig procent duurder uitkomen.

„Voeg dan bij die hoge stichtingskosten nog eens de veelheid van zaken die geregeld en uitgezocht moeten worden bij nieuwbouw dan is het mijns inziens niet verwonderlijk dat vele ondernemers van de individuele nieuwbouw afzien en daarmede groeikansen weggooien", aldus wethouder Bot. project gereed gekomen met vijf kleinere bedrijven als zelfstandige opdrachtgevers. Hoewel hierbij van aanloopmoeilijkheden moet worden gesproken zijn de deelnemers achteraf zeer enthousiast over dit project. '

De plannen voor een bedrijfsgebouw op het industrieterrein ,,het Scheur" zijn mede tot stand gekomen door overleg met een aantal ondernemers die aanvragen voor kleine kavels grond bij de gemeente hadden ingediend. De gemeente Vlaardingen nodigt ook nieuwe geïnteresseerden uit om contact op te nemen met het bureau Economische Zaken op het stadhuis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.