+ Meer informatie

„De Maizière werkte niet voor Stasi"

1 minuut leestijd

BONN (AP) Er is geen enkel bewijs gevonden dat de laatste premier van Oost-Duitsland, Lothar de Maizière, voor de Stasi, de Oostduitse geheime dienst, heeft gewerkt. Dat heeft de leider van de Duitse regeringspartij CDU, Volker Rühe, gisteren gezegd.

De Maizière was premier van Oost-Duitsland tot 3 oktober vorig jaar, toen de twee Duitslanden zich verenigden. Bondskanselier Helmut Kohl nam hem als minister zonder portefeuille op in zijn kabinet, maar op 17 december zag De Maizière zich gedwongen af te treden nadat hij ervan was beschuldigd als advocaat in de voormalige DDR voor de Stasi te hebben gewerkt.

In afwachting van de resultaten van het onderzoek dat werd ingesteld naar aanleiding van de beschuldigingen, stapte hij ook op als vice-voorzitter van de CDU. Rühe zei dat De Maizière, die de beschuldigingen steeds van de hand heeft gewezen, zijn post van vice-voorzitter waarschijnlijk weer zal gaan innemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.