+ Meer informatie

„Veel vragen over leeftijdsgrenzen van donoren"

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - Een groot deel van het Nederlands publiek weet niet dat in principe iedereen —van welke leeftijd dan ook— kan meewerken aan weefsel- en/of orgaandonatie na overlijden.

„Veel mensen denken geheel ten onrechte dat je als donor niet meer interessant bent als je ouder bent. Daar zijn de meeste misverstanden over en daar krijgen wij via onze informatielijn dan ook de meeste vragen over", zo zegt directeur A. R. van Netten va'n de Stichting Donorwerving.

De stichting, waarin organisaties zitten als de KNMG (artsen). Rode Kruis en Eurotransplant, probeert via allerlei voorlichtingsacitviteiten het donorcodicil op zo groot mogelijke schaal te verspreiden. Op 7 januari startte de stichting een telefonische informatielijn (06-8212166) en die lijn staat sindsdien roodgloeiend.

Er is al zeker 800 keer gebeld, aldus Van Netten.. „We voorzien echt in een behoefte. Het schreeuwend tekort aan donoren wordt mede veroorzaakt door misverstanden en taboes en door die misverstanden uit de weg te ruimen hopen we meer mensen voor het donorschap te kunnen interesseren", zo zegt ze.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.