+ Meer informatie

Nederhemert moet ruzie christelijke school oplossen

1 minuut leestijd

NEDERHEMERT - Onenigheid op de bijzondere (christelijke) basisschool in Nederhemert heeft ertoe geleid dat er een Comité Verontruste Ouders is opgericht. Dit comité wil dat er in Nederhemert een tweede bijzondere basisschool komt. De Kerkwijkse raad gaf de behandeling Van dit verzoek gisteravond in handen van het college van B en W.

Mevrouw De Jong (VVD) merkte op dat de ruzie op de school zo hoog is opgelopen, dat die niet makkelijk is op te lossen. Zij vroeg om een commissie van goede diensten om te bemiddelen. Volgens haar is het college van B en W hiertoe niet in staat, omdat de wethouder van onderwijs, wethouder J. C. Oomen, deel uit maakt van het schoolbestuur.

Burgemeester H. G. de Kort merkte op dat wethouder Oomen in dezen volledig achter het college staat. De wethouder distantieert zich in deze zaak als schoolbestuurslid.

De burgemeester benadrukte dat hij het zou betreuren als er een tweede school zou komen. Hij vond het een teken van hoop dat de beide Nederhemertse partijen ook die gedachte zijn toegedaan. Dat kan een gemeenschappelijk uitgangspunt zijn om tot een oplossing te komen, aldus de burgemeester.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.