+ Meer informatie

Reclassering pl^itvoor vrijplaatsen delbiquenten

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Directeur H. Fijn van de afdeling reclassering van het Leger des Hells heeft maandag gepleit voor vrijplaatsen voor verdachten en delinquenten als alternatief voor het huis van bewaring.

Fijn deed dit in zijn toespraak ter gelegenheid van de opening van het Centraal Bureau van de afdeling reclassering van het Leger des Heils in Amsterdam.

Volgens de directeur zouden die vrijplaatsen — vergelijkbaar met kerken die soms als dusdanig functioneren — nuttig zijn voor met name de verdachten. „Zij zouden van daaruit kunnen onderhandelen met justitie, rechtshulp, slachtoffers en hulpverlening. Justitieel ingrijpen kan hiermee voorkomen worden", meent Fijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.