+ Meer informatie

Verrassing voor prinses Juliana

1 minuut leestijd

Ondanks haar hoge leeftijd (zij werd in april 81 jaar) neemt prinses Juliana nog diverse representatieve verplichtingen op zich. Zo woonde ze onlangs de vierde lustrumherdenking bij ter nagedachtenis van de Nededandse slachtoffers van Japanse vrouwenkampen in het voormalige Nederlands Indië. De herdenking viel in twee delen uiteen. Eerst was er een dienst in de Grote of Eusebiuskerk in Arnhem. Daarna begaf het gezelschap zich naar het landgoed "Bronbeek". Ook daar had een herdenkingsplechtigheid plaats, waarna de prinses een krans legde bij het monument op het landgoed. Ook anderen legden kransen. Vervolgens defileerden alle aanwezigen, met voorop prinses Juliana, langs het monument. In een tent op'' Bronbeek'' werd de bijeenkomst besloten met een "informeel samenzijn". Onze fotograaf had de kans daarbij te zijn en legde het moment vast waarop de prinses, geheel buiten het programma om, een herdenkingslepeltje kreeg aangeboden van mevrouw J.H. van Kempen, voorzitster van de stichting herdenking Nededandse slachtoffers in Japanse vrouwenkampen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.