+ Meer informatie

Boete voor 74-jarige fraudeur

1 minuut leestijd

LEEUWARDEN — Het gerechtshof te Leeuwarden heeft de 74-jarige oud-directeur van de bedrijfsvereniging voor het bakkersbedrijf J. K. uit Groningen, veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar en een geldboete van 1,3 miljoen gulden.

Tegen K. was veertien dagen geleden een jaar cel en een boete van 725.000 gulden gevorderd door de procureur-generaal mr. H. Niemeijer.

Jan K. was tussen 1952 en begin 1976 directeur van de bedrijfsvereniging. Gedurende deze periode eigende hij zich op oneigenlijke wijze de meest winstgevende effecten van dit pensioenfonds toe. Dit leverde hem vele miljoenen guldens op. De onwettige inkomsten verzweeg hij bovendien voor de belastingdienst. De rechtbank te Groningen veroordeelde hem eerder tot twee jaar celstraf en een boete van 725.000.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.