+ Meer informatie

„GODS HAND"

1 minuut leestijd

In Amerika is het gebruikelijk, in contracten te gewagen van een „Act of God" (rampen etc), die een overmachtssituatie zou kunnen scheppen waarin het niet nakomen van het contract niet als contractbreuk kan worden aangemerkt.

De Russische ambassade in de Verenigde Staten, die een overeenkomst met een drukker sloot voor de uitgifte van het informatie-orgaan „USSR Information Bulletin" heeft, zo bericht „Time" bezwaar gemaakt tegen deze clausule.

De drukker mocht allerlei oorzaken opgeven: aardbevingen, watervloeden en desnoods de atoombom, maar „Gods Hand" moest uit het contract blijven.... Zó is het communisme.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.