+ Meer informatie

Geref. gemeente Aagtekerke mag kerk vergroten

1 minuut leestijd

MARIEKERKE - De gemeenteraad van Mariekerke is gisteren akkoord gegaan met de uitbreidingsplannen voor het kerkgebouw van de gereformeerde gemeente in Aagtekerke. De achter het huidige kerkgebouw geplande aanbouw en de uitbreiding van het parkeerterrein zijn gesitueerd op gronden waarop een agrarische bestemming rustte.

De gereformeerde gemeente in Aagtekerke kampt, met name tijdens de zomermaanden, met een gebrek aan (zit)ruimte. Het uitbreidingsplan voorziet dan ook via een aantal aan-en uitbouwen en een inpandige verbouwing in een aanzienlijke vergroting van de kerkruimte en de bijbehorende accommodatie. Tevens zal het aantal parkeerplaatsen worden uitgebreid.

De raad stemde ook in met een wijziging van de verordening leerlingenvervoer. In 1987 wijzigde de raad het afstandscriterium voor vergoeding in de kosten van vervoer naar basisscholen naar acht kilometer. Een belanghebbende wiens aanvraag werd afgewezen, heeft dit bij de Raad van State aanhangig gemaakt. Deze heeft in mei bepaald dat de „vrijheid van de ouders om voor hun kinderen een openbare dan wel bijzondere school van de door hen gewenste richting te kiezen bij een reisafstand van meer dan zes kilometer wezenlijk onder druk kan komen te staan van financiële hindernissen".

Een voorstel van de SGP-fractie om de zes-kilometergrens te verlagen tot een grens van vier kilometer kreeg geen steun van CDA en Gemeentebelang. Zes kilometer vonden zij al meer dan genoeg.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.