+ Meer informatie

Priesters in communistisch volksleger

1 minuut leestijd

MANILLA — Vier Filippijnse priesters hebben openlijk verklaard dat ze zich hebben aangesloten bij het nieuwe communistische volksleger. Tevens hebben ze de Filippijnse bevolking opgeroepen ,,de dictatuur van Marcos" omver te werpen.

De mededelingen zijn vervat in een verklaring van twee pagina's die is verstrekt aan de buitenlandse pers. De vier priesters vinden dat ze als soldaten actief kunnen deelnemen aan de ,,nationale democratische strijd". Ze zeggen dat ze lang genoeg tevergeefs legale middelen hebben gebruikt.

Het gaat om de priesters Conrad Balweg, Nilo Valerio, Bruno Ortega en Cirilo Ortega. ,,De strijd van het volk", zo staat in de verklaring, „is gericht tegen de Amerikaanse imperialisten, de grootgrondzitters en de bourgeoisie, die worden geleid door de Amerikaanse dictatuur en president Ferdinand Marcos".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.