+ Meer informatie

Vertelcassette

4 minuten leestijd

ederland is een land
van spaarders. Er worden op zeer grote schaal punten en zegels verzameld. Vrijwel altijd is de opbrengst daarvan voor de spaarder. Deze maand gaat een nieuwe manier van sparen van start met een heel andere invalshoek, het Diakonia Spaarsysteem. De klant spaart niet voor zichzelf, maar voor een goed doel dat hij zelf mag aangeven. DeelneOp de 3e vertelcassette van de V.C.-serie "Vaderlandse Geschiedenis, door de eeuwen heen" staan 4 geschiedenisverhalen voor de oudste leerlingen van het basisonderwijs: De eerste treinreis (1834 na Chr.), Tod mag mee op jacht (verhaal uit het stenen tijdperk). Behouden (t)Huys (eind 16e eeuw). Het tournooi te Haarlem (13e eeuw). De netto-opbrengst van deze cassette komt ten goede aan de omvorming van het schoolplein van de Petrus Datheenschoon (een school voor reformatorisch basis onderwijs in Rotterdam

Prij

swinnaars
Zij behaalden 200 puzzelpunten: WK. van Putten-Nijhuis, Kampen Voor de tweede keer 200 punten: J. Andeweg, Zuid-Beijerland J. van Asselt, IJsselmuiden A. Bastiaanse, Nieuwdorp K. Timmerman, Staphorst M. V. Weenen, Acquoy Voor de derde keer 200 punten: fam. H. Boon, Harderwijk L. Crum-v. Nifterik, Opmende bedrijven mogen niet op zondag open zijn.

Niet plakken
Hoe werkt het systeem? De consument koopt voor vijf gulden een diakoniakaart. Per gezin worden dan twee kaarten beschikbaar gesteld. De deelnemende bedrijven geven minimaal 5 punten bij besteding van 10 gulden, maar ze zijn vrij om meer punten te geven. De spaarder kan zijn punten elektronisch op zijn kaart (pas) laten bijschrijven. heusden M.C. van Dijke, Tholen WG. v.d. Eijkel-Wakkei, Valkenburg mw. EJ. Heuberger, Haarlem G. Meijer, Ede fam. Niewenhuyse, Kapelle P Noorlander, Gouderak Dingena v.d. Vorst, Middelburg Van harte gefeliciteerd! U kunt kiezen uit zes verschillende prijzen. Wilt u uw keuze bekendmaken op de eerstvolgende briefkaart met oplossingen? Wij sturen dan de prijs zo maar er zijn ook coupons met een waarde van 10, 25, 50 en 100 punten. Die hoeven niet geplakt te worden; ze moeten regelmatig opgestuurd worden naar Diakonia, die ze bijschrijft bij het totaal. Eenmaal per halfjaar krijgt de spaarder bericht over zijn saldo.

Goede doel
De spaarder kan kiezen uit een aantal stichtingen aan wie hij zijn gespaarde punten wil schenken. Elke honderd punten leveren het goede doel een gulden op. Minimaal tachtig procent gaat naar de aangegeven stichting. Voor de overige twintig procent mag de spaarder cadeaus uitkiezen. Wil hij alles schenken, dan mag dat natuurlijk ook. Wie mogen er meedoen? Alle ondernemers en winkeliers die hun bedrijf om principiële redenen op zondag gesloten houden, kunIn deze Terdege treft u op pag. 55 bestelbonnen aan van elektrische apparaten, dekbedden en overtreksets. Deze worden echter snel mogelijk toe. - Terdege bewaarbanden, handige opbergmappen voor Terdeges voor één jaargang. - CD St. John's College Choir, het beroemde Engelse jongenskoor zingt bekende geestelijke liederen. - CD Op blijde snaren, instrumentale muziek op verschillende muziekinstrumenten. - Geurkussen met lekkere kruidengeur, met leuke gezellige stof. Dit geurkussen is geschikt voor vele doeleinden. nen zich aansluiten bij Diakonia. Stichtingen met een christelijke doelstelling zijn welkom als ontvangers van de gespaarde punten. Zij moeten dan wel aangesloten zijn bij het Diakoniasysteem. Ook de stichtingen kunnen de kaartset voor vijf gulden verkopen aan hun donateurs. En dat is natuurlijk een prima stimulans om juist voor die stichting te gaan sparen.

Ook bij Terdege
Hoewel Terdege geen winkel heeft, bieden wij regelmatig artikelen aan onze abonnees aan. We doen daarom graag mee met dit nieuwe Spaarsysteem. Met ingang van het nummer van 29 oktober a.s. krijgen Diakoniaspaarders bij hun bestellingen coupons meegestuurd. Meer informatie en opgave bij: Diakonia, Postbus 79, 3860 AB Nijkerk. pas gepresenteerd in Bestelservice in het volgende nummer (15 oktober) Onze excuses hiervoor! - Setje van 2 ovenwanten met 2 pannenlappen in vrolijk bloemmotief, een mooie aanvulling voor uw keuken! - Praktische autostoeltas, in zwart nylon met vrolijke kleuraccenten. Ideaal voor kinderen om in de auto spulletjes op te bergen. De tas hangt u aan de achterkant van de voorstoel. P.S. als u een CD kiest,vermeld dan duidelijk of het om Blijde Snaren of om St. John gaat!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.