+ Meer informatie

Handhaven niveau aow èn aftrek pensioenpremies ter discussie

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Er is staatssecretaris Ter Veld van sociale zaken veel aan gelegen het niveau van de aow op peil te houden, maar het kabinet komt wel voor de vraag te staan of tegelijk het niveau van de aow kan worden gehandhaafd èn de huidige aftrekbaarheid van de premies voor de pensioenfondsen.

De bewindsvrouw zei dit vanmorgen tijdens het jaarlijkse congres van de Stichting Voor Ondernemingspensioenfondsen (OPF) in Den Haag. Vorige week zei ze tot opluchting van vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers in de Stichting van de Arbeid dat het kabinet geen concrete plannen heeft om de aftrekbaarheid van de pensioenpremies te verminderen ofte beperken.

Zij herhaalde dit vandaag, maar zei er direct bij: „Er is wel degelijk sprake van een dilemma. Het dilemma beperkt zich overigens niet tot de aanvullende pensioenen. Ook het belasting- en premietarief voor 65-plussers kan bij deze vraagstelling worden betrokken".

Ter Veld ging tijdens haar toespraak verder in op de pensioennota van het kabinet. De plicht om mannen en vrouwen gelijk te behandelen en de vergrijzing dreigen de pensioenen onbetaalbaar te maken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.