+ Meer informatie

Avebe in beroep tegen vonnis rechtbank

1 minuut leestijd

VEENDAM — De hoofddirectie van het aardappelmeelconcem Avebe te Veendam heeft dinsdag bekend gemaakt in beroep te gaan tegen het vonnis van de president van de Groninger rechtbank in het kort geding dat de ondémemeningsraad van Tonden Foxhol vorige maand aanspande tegen de hoofddirectie.

Oe ondernemingsraad van deze Aveb^-fabriek was het niet eens met de ontmantehng van de stijfsélafdeling van deze fabriek in Foxhol. De president van de Groninger rechtbank, mr. G. Overdiep, stelde de ondernemingsraad ojj 24 april in het gelijk.

De hoofddirectie is in beroep gegaan bij het hof te Leeuwarden. Verwacht wordt dat de zaak nog voor 21 mei zal dienen. De ondernemingsraad van Tonden wil dat de eventuele sluiting van de stijfsélafdeling eerst behandeld wórdt door de ondernemingskamer van het gerechtshof te Amsterdam. Die kamer vergadert daarover op 21 mei.

be ontmanteling van de stijfsélafdeling past volgens de hoofddirectie in het k^der van de herstructurering van de Avebe. De centrale ondernemingsraad van de Avebe heeft met die herstructurering ingestemd. Daarom is volgens de hoofddirectie de ondernemingsraad vah Tonden ook niet bevoegd om tegen de ontmanteling van die afdeling in beroep te gaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.