+ Meer informatie

jauc^yZi

2 minuten leestijd

„Prachtig", prijst mama, „dat heb je mooi gemaakt, Robby. Vanavond kun je het ook aan papa laten zien". Als Robby met mama een kopje thee gedronken heeft, gaat hij nog even buiten spelen. Buiten heeft hij een heeriijke zandbak met schepjes en vormpjes. Hij kan zo net echte koekjes bakken. Uren is Robby soms bezig in de zandbak. Dan hoor je hem niet. „Tingelingeling.. .tingelinge-ling...!" Wat hoort Robby? Daar komt papa aan. Meteen springt Robby uit de zandbak en holt enthousiast naar papa. Papa tilt hem op de fiets. En zo mag Robby met papa de fiets in de schuur brengen. Natuuriijk moet papa nu zien, wat Robby in de zandbak gemaakt heeft. „Je lijkt wel een echte bakiter", lacht papa. Ze gaan samen naar binnen. Opgewekt zegt papa: „Ha mama, wat ruikt het hier lekker. Ik heb honger, hoor!" Mama heeft

Papa hangt de kleurplaat keurig op, in Robby's slaapkamertie. Dan kan Robby er iedere dag naar kijken. Mama kleedt in die tijd Robby vlug uit. Dan wil Robby baldadig in zijn bed springen. „Ho Robby, eerst moet je nog bidden op je knietjes!" O ja, natuurlijk.

Gelukkig, de haard trekt »oed. Papa legt er wat grote houtblokken in. En samen zitten mama en papa te genieten van de open haard. ,,Jammer, dat het zomer wordt", zegt mama grappend, ,,nu hoeft die vooriopig niet te branden". Maar papa is zó blij, dat het grote karwei klaar is. Het was een werk hoor!

Dan zet mama Marieke in de box. Gaat Marieke nu huilen in de box? Nee hoor...ze durft niet te huilen. Want als mama weer boos wordt....

Opnieuw gaat mama de kamer stoffen en stofzuigen. Als papa thuiskomt, is ze net klaar. Vergenoegd kijkt papa naar de open haard. En hij zegt opgewekt tegen mama: „Fijn hè, dat we zo'n mooie open haard hebben!" „Uh...ja..." knikt mama. Déér begrijpt papa niets van. Vindt mama het niet prachtig? Dan begint mama te vertellen. Wat Marieke gedaan heeft, en....van de rommel in de kamer.

Het eigenaardige is nu, dat die acht tot nu toe onbekende plaatsnamen met dezelfde letters geschreven worden als die andere acht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.