+ Meer informatie

Begin zal conflict blijven vermijden

VS-missie raakt op dood spoor

2 minuten leestijd

TEL AVIV — De Amerikaanse bemiddeling in de raket- prijsgegeven toen hij zei dat op so aprii risis in het nabije Oosten is blijkbaar op dood spoor ge- Xttfn'tjns^trhrwee?'„Lf^n

aakt, maar premier Begin van Israël zei vrijdag dat hij toch doorgaan al blijven trachten een conflict met Syrië te vermijden.
Na een gesprek met de Amerikaanse .•middelaar, Philip Habib, zei Begin it Syrië zelfs geen teken gegeven heeft ;reid te zijn tot verwijdering van de ?VM-raketten uit Libanon. Op de vraag wat de volgende stap zal jn antwoordde hij: „Dat weten we invoudig niet". Habib bracht de nacht in vrijdag op zaterdag in Israël door 1 diplomaten menen dat Israël geen ilitaire aanval zal ondernemen zong Habib in het land is.

Veel kritiek
De crisis is nu drie weken oud en Ben ondervindt in zijn land steeds meer itiek. Bladen beschuldigen hem ervan, Israël op de rand van een conflict gebracht te hebben zonder goede reden, studenten dringen er bij hem op aan beheerst te handelen en de militaire correspondent van de Jerusalem Post, Hirsh Goodman, herhaalde de beschuldiging dat Begin vitale geheimen had

Andere commentatoren zeggen dat hij teveel handelt met het oog op de algemene verkiezingen die op 30 juni in Israël gehouden worden.

Forrestal

Het Amerikaanse ministerie van defensie bevestigde vrijdag Israëlische persberichten dat het vliegdckschip Forrestal zich ophoudt in het Oosten van de Middellandse Zee. Van een Sowjetrussische vlooteenheid die zich bij de Libanese kust zou ophouden was volgens een woordvoerder niets bekend. Het ministerie wijst erop dat de Forrestal, die deel uitmaakt van de Ameri kaanse zesde vloot, al sinds j

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.