+ Meer informatie

Middenstand heeft het ook moeilijk

1 minuut leestijd

De voorzitter van het overlegorgaan van de drie centrale middenstandsbonden de heer H. Pors heeft zaterdag in Zierikzee enkele honderden boeren ervoor gewaarschuwd dat zij door hun acties de publieke opinie eerder tegen dan mee krijgen. Hij hield de boeren voor-dat de inkomérisorftwikkëiing in het midden- en kleinbedrijf nog veel ongunstiger is dan in de landbouw.

De heer Pors riep de boeren op hun acties op te schorten tot de behandeling van de begrotingen van landbouw en middenstand in de Tweede Kamer. Als dan mocht voorzitter dat het kabinet de noden van de zelfstandigen opnieuw aan zijn laars lapt en de kamer onmachtig blijkt het gevoerde beleid te corrigeren moeten middenstand en landbouw gezamenlijk tot arties overgaan. Op die wijze kan een macht worden gevormd die regering en volksvertegenwoordiging niet zal kunnen weerstaan. Acties die het publiek treffen achtte hij ondoeltreffend. Niettemin kunnen de boeren rekenen op begrip en steun van de middenstand, aldus de heer Pors.

Maandagmorgen is brand uitgebroken in het Chinees-Indisch restaurant Indrapoera in Renesse. Het was een nieuw bedrijf. Het gebouw is totaal uitgebrand. De schade wordt geraamd op meer dan een ton. De brandweer is nog bezig met de nablussing.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.