+ Meer informatie

Boerenvakbond

1 minuut leestijd

WARSCHAU — De administratieve rechtbank van Warschau heeft dinsdag de onafhankelijke boerenbond „plattelandssolidariteit" geregistreerd, zo heeft de president van de rechtbank bekendgemaakt. Daarmee is de ongeveer 2,5 miljoen leden tellende bond juridisch erkend. Het Poolse parlement had onlangs de voorwaarden voor erkenning geschapen door aanvaarding van een speciale wet.

Over de voorwaarden die voor de lening zullen gelden is nog niets bekend. Wel heeft de regering al verscheidene malen gezegd dat die' aantrekkelijk zullen zijn. De intekenaars zullen er b.v. geen aangifte voor de inkomstenbelasting over behoeven te doen. Maar wel zal van de opbrengst van ook deze lening de in België geldende „roerende voorheffing" worden afgehouden, die 20 pet bedraagt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.