+ Meer informatie

Ned. protest tegen reorganisatie Wereldraad Kerken

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - Vijf (oud-)leden van commissies van de Wereldraad van Kerken roepen de Nederlandse leden van het Centraal Comité op niet akkoord te gaan met voorstellen tot herstructurering van de Wereldraad. zich volHet Centraal Comité houdt gende week in Genève bezig met deze voorstellen, die de communicatie tussen de lidkerken en de Wereldraad en tussen de verschillende commissies van de Wereldraad moeten verbeteren.

De vijf erkennen dat een reorganisatie gewenst is. Zij vragen zich echter af, of de voorstellen effectief zijn. De vijf sluiten zich aan .bij de kritiek die de commissie Internationale Zaken van de Wereldraad (CCIA) naar voren heeft gebacht.


Volgens de CCIA, die wordt geleid door de Nederlander prof. dr. Th. van Boven, ontbreekt in de voorstellen een grondige analyse van de oorzaken van de tekortkomingen van de huidige structuur en is er geen behoorlijke inhoudelijke discussie geweest met de lidkerken, de Wereldraad-commissies en de oecumenische partners die een wezenlijke bijdrage leveren aan de programma's van de Wereldraad. Ook had er eerst een grondige bezinning moeten plaatshebben op de rol en functie van de Wereldraad binnen de oecumenische beweging.


Behalve Van Boven gaat het om DISK-directeur dr. C. H. Koetsier, prof. dr. H. M. de Lange, mevr. dr. M. Laeyendecker-Thung en dr. G. Boer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.