+ Meer informatie

Doodseskader in Columbia geeft zich over

1 minuut leestijd

BOGOTA (AP) - De leider en 35 leden van een doodseskader in Columbia zijn ingegaan op een amnestieaanbod van de regering en zullen zich overgeven aan de justitiële autoriteiten, heeft president César Gaviria vrijdag in een communiqué bekendgemaakt.

De leden van de militie, Zelfverdedigingsgroepen van Magdalena Medio genaamd, stelden zich in handen van de politie in hun bolwerk Puerto Boyaca, in het midden van het land. De leden deden ook afstand van hun wapens en munitie. Zij zullen zaterdag door mensen van het ministerie van justitie worden opgehaald.

Gaviria vaardigde verleden jaar verschillende decreten uit waarin hij narcoticasmokkelaars en leden van paramilitaire strijdgroepen strafverlichting in het vooruitzicht stelde en vrijwaring van de gevreesde uitwijzing naar de VS voor een proces. Om in aanmerking te komen voor de amnestieregeling moeten de verdachten bekennen dat zij ten minste één misdrijf hebben begaan.

De zich overgevende groep maakte de dienst uit in de centrale regio Magdalena Medio. De politie meent aanwijzingen te hebben dat de militie in nauw contact stond met het cocaïnekartel van Medellin. De baas van dat kartel, Pablo Escobar, gaf zich in juni al bij de politie aan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.