+ Meer informatie

Gruijters weigert koran Ahmadiyya Beweging Ned.

1 minuut leestijd

NUNSPEET - Burgemeester Gruijters van Lelystad heeft als eerste "De Heilige Qor'aan" (koran) geweigerd die de Ahmadiyya Beweging Nederland aan alle burgemeesters wil aanbieden. „Hij ziet het nut er niet van in", legt zijn woordvoerder uit.

Ook burgemeester C. Waal van Deventer nam de koran niet in ontvangst, omdat „zijn stad geen enkele binding heeft met de Ahmadiyya Beweging". Ruim twintig andere eerste burgers accepteerden het boek wel. Vorig jaar november startte de Ahmadiyya Beweging Nederland deze actie in het kader van haar eeuwfeest. De eerste burgers van onder meer Amersfoort, Heerenveen, Kampen, Hoogeveen en Epe hebben inmiddels de koran in hun bezit.


Het is de bedoeling dat voor 23 maart 1991 elke burgemeester het boek heeft. „Dan is het eerste jaar van onze tweede eeuw voorbij", zegt voorzitter H. Verhagen van de Nederlandse afdeling van deze organisatie. De beweging wordt door de andere moslims niet erkend, omdat de volgelingen Mohammed niet als laatste profeet erkennen.


Toen de Ahmadiyya-beweging in 1889 in Pakistan werd opgericht, stelde zij zich volgens Verhagen ten doel de boodschap van de islam op vreedzame wijze over de hele wereld te verspreiden. In dat kader past de actie, die er tevens op is gericht in elke bibliotheek een exemplaar van de koran te krijgen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.