+ Meer informatie

Werkloosheid p^ stijgt snelst in het Westen

1 minuut leestijd

OEN HAAG — Van de door het Centraal Planbureau becijferde stijging van de werkloosheid van 3SO.0O0 naar 500.000 in de komende jaren zal 60 procent in het Westen plaatsvinden. Ongeveer 90.000 van de toekomstige 150.000 werklozen extra wonen in de provincie Zuid-Holland.

Dit schrijven GS van Zuid-Holland in een telegram aan de vaste kamercommissie voor Economische Zaken, die zich binnenkort zal buigen over de nota regionaal sociaal-economisch beleid 1981.

GS van Zuid-Holland zijn teleurgesteld over de regeringsnota, \yaaruit volgens het Provinciaal Bestuur niet blijkt hoe het kabinet problematische situaties in het Westen denkt aan te pakken. Verder vindt men dat de regering te weinig geld beschikbaar stelt om de vele knelpunten op te lossen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.