+ Meer informatie

SGP Woudenberg ontstemd over jongerendisco

1 minuut leestijd

WOUDENBERG - Een eindejaarsdisco voor de leerlingen van de hoogste klassen van het basisonderwijs stuit de SGP "tegen de borst." De disco vormt de afsluiting van de voorlichtingslessen over alcohol en drugs. "Een enorme misser", aldus J. van de Lagemaat.

De SGP'er bracht dit gisteravond tijdens de raadsvergadering naar voren. Het jeugdwerk wordt door een functionaris van de stichting Schakels uit Utrecht uitgevoerd. Het werkprogramma voor 2001 kost bijna 63.000 gulden. Met dit bedrag wordt onder andere straathoekwerk betaald en voorlichting gegeven. De gemeenteraad steunde dit stukje jongerenwerk steeds unaniem.

Met het oog op de disco stelde Van de Lagemaat de subsidie ter discussie. Tijdens het eerste deel van het eindejaarsfeest worden de alcohol- en drugslessen kort herhaald. Tijdens een daaropvolgende disco kunnen de jongeren "uit hun dak gaan", zo las Van de Lagemaat uit een persoonlijke uitnodiging aan een leerling voor. Volgens de SGP overwegen twee scholen de contacten met Schakels te verbreken. Wethouder mevrouw J. Ravestein zei niet geïnformeerd te zijn over dit initiatief.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.