+ Meer informatie

VERANDERT ERVOOR PARTICULIER VERZEKERDEN

PER 1 JANUARI 1992

2 minuten leestijd

MMedicijnen in de AWBZ Per 1 januari 1992 worden medicijnen als eerste voorziening overgeheveld naar de AWBZ; vanaf die datum zitten zij dus niet langer in uw particuliere polis. Als u tot nu toe niet voor medicijnen verzekerd was, bent u het per 1/1/92 automatisch wel. Tegelijk met de overheveling naar de AWBZ wordt onder meer voor u het Geneesmiddelen Vergoedings Systeem (GVS) van kracht (voor particulier verzekerden met een standaardpakketpolis is dit al sinds 1/7/91 het geval). Dat betekent dat u voor dure medicijnen, waarvoor goedkopere en even goede alternatieven beschikbaar zijn, gaat bijbetalen. Rekeningen van geneesmiddelen waarvoor volgens het GVS geen bijbetahng geldt, zullen in ieder geval door uw verzekeraar worden vergoed. Andere voorzieningen naar de AWBZ Naast medicijnen zullen ook revalidatievoorzieningen, audiologische centra en erfelijkheidsonderzoek vanaf 1 januari a.s. uit de AWBZ worden betaald. Overigens zijn dit voorzieningen waarmee maar een beperkt aantal Nederlanders te maken heeft. Premieveranderingen Deze veranderde manier van verzekeren heeft gevolgen voor de verschillende premies. Doordat de AWBZ-dekking wordt uitgebreid, stijgt ook de premie voor de AWBZ. De door de overheid vastge-, stelde premie voor de j^^. ,j standaardpakketpolis daalt met 15,5% voor personen van 65 jaar en ouder en met 10% voor personen jonger dan 65 jaar. Over de gevolgen voor de premie van uw particuliere polis zal uw eigen verzekeraar u informeren. Nominale premie in de AWBZ Vanaf 1/1/92 gaat iedereen naast de inkomensafhankelijke premie voor de AWBZ een vast bedrag betalen: de nominale premie. Deze zal in 1992 ca. ƒ 10,- per verzekerde per maand bedragen en voor elk kind (tot 18 jaar) is dit ca. ƒ 3,50 per maand. Onderstaand een overzicht van de verschillende soorten premies die u per 1/1/92 gaat betalen: Overzicht ziektekostenpremies particulier verzekerden per 1 januari 1992 (per maand)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.