+ Meer informatie

King David Fund uit geldzorgen

2 minuten leestijd

De synode van de Nederduitse Gereformeerde Kerk in Afrika (NGKA), de vroegere NG-dochterkerk voor zwarten, heeft gisteren overigens in principe ingestemd met een fusie met de Nederduitse Gereformeerde Sendingkerk. In de Sendingkerk, die anderhalve week geleden de fusie goedkeurde, zijn vooral kleurlingen verenigd.

Meester Van Leeuwen werd overigens ontslagen naar aanleiding van een leergeschil omtrent het door hem sterk benadrukte bevindelijke element in de prediking.

Geen reactie
Kerk weten dat de kwestie zijns inziens alle aanleiding biedt voor een (officieel) herderlijk schrijven. Wel zou, zo vervolgt mevrouw Vroom, een wellicht spoedig te benoemen tweede radiopastor —op dezelfde theologische basis- voor weer andere aspecten van het pastoraat aandacht kunnen hebben.

Niet shockeren
DEN HAAG - Het King David Fund, dat de Israëlische economie wil steunen door Nederlands geld te beleggen in bouw- en vakantieprojecten In het 'Heilige Land*, Is uit de flnanclèle problemen. Het tekort van ruim 800.000 gulden is weggewerkt, maar het zal nog enige jaren duren voordal het fonds op hel gewenste peil van 7 miljoen gulden is.

Dat heeft de nieuwe presidentcommissaris van het fonds, G. Versteeg, desgevraagd meegedeeld. De vergadering van aandeelhouders heeft vorige week met het beleid van de nieuwe commissarissen en het stichtingsbestuur ingestemd.

Het fonds had in juli voor 320.000 gulden belegd, aldus Versteeg. De commissarissen hopen in drie jaar het gewenste peil van 7 miljoen gulden te halen. Aangenomen: naar Bergum, mevr. J. M. Baaij te Medembltk (herv. geref.); naar Noordbergum, D. G. Posthuma te Aartswoud en Abbekerk-Lambertschaag en Opperdoes. Aangenomen: naar Zaandam, H. Favier te Capelle aan den IJssel. Bedankt: voor Herkingen. A. Bac te Bodegraven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.