+ Meer informatie

Minder vaak slagtanden bij Chinese olifant

1 minuut leestijd

PEKING (RTR) - Chinese olifanten veranderen langzaam in een soort zonder slagtanden, omdat stropers de genetische samenstelling van de soort aantasten.

Volgens de Chinese krant China Daily heeft 5 tot 10 procent van de Aziatische olifanten in China nu een gen dat voorkomt dat de dikhuid slagtanden krijgt.

Dat percentage lag eerst tussen de 2 en 5 procent, meldde de krant gisteren uit onderzoek van de universiteit in Peking. "Hoe groter de slagtanden van een stier zijn, hoe groter de kans dat stropers hem neerschieten", legde onderzoeker Zhang Li in de krant uit. "Daardoor overleven de dikhuiden zonder slagtanden en blijft de slagtandenloze gen in de soort behouden."

Omdat alleen de stieren slagtanden hebben, zijn er nu voor iedere olifantenstier vier vrouwtjes. De ideale verhouding zou één op twee zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.