+ Meer informatie

Kohl „te verstandig" voor voorzitterschap Europese Commissie

1 minuut leestijd

BONN (RTR) Bondskanselier Kohl acht zichzelf „niet gek voorzitterschap van het genoeg" om het dagel^ks bestuur van de Europese Unie te ambiëren voor het geval hij de verkiezingen in Duitsland in oktober verliest.

,Jk word geen opvolger van Jacques Delors", zei hij in een tv-debat met een groep gewone Duitsers. Om lachend daaraan toe te voegen: „Ik ben nog niet zo gek geworden dat ik mijzelf zoiets aandoe".

Als voornaamste kandidaten voor de opvolging van Delors, die volgend jaar aftreedt, gelden, naast de Nederlandse en de Belgische premiers Lubbers en Dehaene, de vroegere Belgische premier Martens en het Britse Commissielid voor handelszaken Brittan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.