+ Meer informatie

Superondernemer uit Australië failliet verklaard

1 minuut leestijd

SYDNEY (RTR) - Alan Bond, de 53-jarige Australische superondernemer die ooit werd uitgeroepen tot de Australiër van het jaar, is gisteren door een rechtbank in Sydney failliet verklaard.

Daarmee komt een einde aan de pogingen van Bond om onder zijn faillissement uit te komen door de behandeling ervan keer op keer te laten uitstellen. De rechtbank in Sydney besloot alle argiimenten van Bond tegen zijn faillissement terzijde te schuiven en een curator aan te stellen, die de bezittingen van Bond gaat beheren.

In maart vorig jaar besloot Hongkong and Shanghai Bank namens een bankconsortium het faillissement van Bond aan te vragen omdat deze niet in staat bleek een persoonlijk gegarandeerde lening van 194 miljoen dollar af te betalen. Die lening was onderdeel van een lening van 340 miljoen dollar aan zijn privé-maatschappij Dallhold Investments. Dit bedrijf ging in juli vorig jaar failliet en liet voor meer dan één miljard Australische dollar (ƒ 1,4 miljard) aan schulden na.

In zijn hoogtijdagen zwaaide Bond de scepter over Bond Corporation, een concern dat brouwerijen, media en onroerend goed omvatte. In september 1990 trad Bond als topman af nadat het concern een van de grootste verliezen in de bedrijfsgeschiedenis van Australië had geleden. Vanaf dat moment tracht het concern liquidatie te voorkomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.