+ Meer informatie

Thatcher ontvangt telegram uit VS

1 minuut leestijd

WASHINGTON/BELFAST — Vier Amerikaanse politici van ler^e afkomst hebben aan de Britse premier, mevrouw Margaret Thatcher, een telegram gestuurd met een klacht over wat zij noemen de Britse onbuigzaamheid tegenover Noordtlerland.

Het zijn de senators Edward Kennedy van Massachusetts en Daniel Patrick Moynihan van New York, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Thomas o'Neil en de gouverneur van New York, Hugh Carey.

Zij zeggen diep bezorgd te zijn over de golf van geweld en de tragedies die Noord-Ierland overspoelen na.de hon» gerdood van de Ierse Republikeinse guerrillastrijder Bohl^y, Sands jn de gevangenis. • • • •' '

Zij prijzen de recente initiatieven van mevrouw Thatcher en haar herhaaldelijke veroordeling van geweldpleging. „Maar wij betwijfelen of een onbuigzame houding, die onvermijdelijk moet leiden tot meer zinloos geweld en meer onnodige doden in Noord-Ierland wel juist is".

De vier politici dringen aan op hervormingen in de gevangenis waarin Sands is overleden. Voor de overige drie hongerstakers is een humanitaire regeling nodig, zeggen zij. ... ns:^. .-,^.|Ï. Zie verder pag. 7: Belfast vreest escalatie geweld na begrafenis Sands.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.