+ Meer informatie

Utrechtse krakers richtten voor twee ton schade aan

1 minuut leestijd

UTRECHT — De krakers die in februari dit jaar een universiteitspand aan de Biltstraat in Utrecht binnendrongen hebben daar minimaal voor 206.000 gulden' schade aangericht. Dit nog afgezien van de vernielingen die zijn .toegebracht aari het in het pand tijdelijk opgeslagen, meubilair. Dit deelde het college van bestuur van de rijksuniversiteit woensdag mee.

Het betreffende pand behoorde tot de faculteit voor diergeneeskunde. De universiteit wil er een museum in vestigen. In februari verschaften voor de tweede maal krakers zich toegang tot het gebouw, waarna ze begonnen met het opbouwen van barricaden. Achter de ramen en op het dak werden grote stapels stenen voor de politie klaargelegd en met meubilair werden de deuren gebarricadeerd. Toen de mobiele eenheid, na verschillende mislukte bemiddelingspogingen van lóco-burgemeester en politieke partijen, de zaak uiteindelijk op 19 februari ontruimde, verlieten de krakers zonder slag. of stoot het gebouw. Binnen bleken echter grote vernielingen te zijn aangericht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.