+ Meer informatie

Prettige positie

2 minuten leestijd

„Het is buitengewoon prettig", zo vervolgt hij, „als je als politieke jongerenorganisatie de mogelijkheid hebt om de vinger op de zere plek te leggen. Wij kunnen de VVD laten zien dat zij zich bij het innemen van bepaalde standpunten meer laat leiden door electoraal gewin of de druk van een deelbelang dan door liberale beginselen".

Cor Schagen werd op 22 juni van dit jaar gekozen als voorzitter van de JOVD. Hij is 22 jaar, komt uit Zwolle en studeert al vier jaar bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Cor groeide op in een liberaal gezin, al is het niet zo dat zijn ouders politiek actief zijn of zijn geweest. „Maar ik denk wel dat ik de interesse voor politiek van huis uit heb meegekregen, evenals de politieke kleur, ondanks allerlei verschillen in inzichten en interpretatie", zegt hij zelf.

Zijn belangstelling voor politiek kwam tot ontwikkeling op de middelbare school. „Sinds het begin van de jaren tachtig volg ik wat er in de politiek gebeurt. Mijn politieke interesse kwam al tot uitdrukking in de discussies die toen op school werden gevoerd over kruisraketten. Lid van de JOVD ben ik pas veel later geworden, toen ik in Rotterdam ging studeren. Dat was eind 1987. Als beginnend student heb je gewoon wat meer tijd voor dit soort dingen", is zijn eenvoudige verklaring.

Cor Schagen heeft in de afdeling Rijnmond van de JOVD snel bekendheid gekregen. „Ik heb keurig carrière gemaakt binnen de organisatie. Ik ben begonnen als bestuurslid, met promotie en leden

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.