+ Meer informatie

Deel drie kentekenbewijs duurder

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het tarief voor deel drie van het kentekenbewijs voor auto's moet volgend jaar worden verhoogd van ƒ 17,50 naar ƒ 18,75. Aldus is aangekondigd in het bij de begrotingsstukken behorende Ontwerp van de wet op de algemene middelen. De wet waarin alle inkomsten voor het rijk geregeld worden.

Uitgaande van 4,5 miljoen uit te reiken delen drie worden voor 1977 de inkomsten geraamd op rond ƒ 34,4 miljoen (de raming voor 1976 is ƒ 75,3 miljoen).

Ook de opperbevelhebber van het Kanaalcommando, admiraal Sir John Treacher, onderstreepte de belangrijkheid van de maritime patrouillevliegtuigen. „Ze kunnen veertien tot zestien uur in de lucht blijven en zijn in staat een vrij groot zeegebied goed onder cou; trole te houden. Bovendien zijn ze uitgerust met een enorme hoeveelheid aan gevarieerde electronische opsporingsapparatuur", aldus de Brit Treacher die schetste dat de Neptunes tijdens deze zo realistisch mogelijk opgezette oefening opnieuw van onschatbare waarde zijn gebleken bij de geïntegreerde operaties van bovenwaterschepen en onderzeeboten.

Nederlander

Over de rol van de Nederlandse mariniers was de opperbevelhebber bijzonder te spreken. ,,Ze hebben voortreffelijk gewerkt, vooral bij de amfibische > landing in Noorwegen". Volgens Treacher heeft „Teamwork 76" aan de verwachtingen voldaan, maar de resultaten zullen nog maanden in beslag nemen. ,,En we hebben ook weer geleerd", zo voegde hij er aan toe. De hele operatie is geen strategisch spel geweest, maar was gebaseerd op pure werkelijkheid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.