+ Meer informatie

Drs. Rinze Zijlstra

1 minuut leestijd

Drs. Rinze Zijlstra werd op 27 februari 1927 geboren in Oosterbierum (Fr.). Hij bezocht de HBS te Harlingen en studeerde daarna aan de vrije Universiteit te Amsterdam. In 1954 werd hij benoemd tot adjunct-secretaris van de CBTB. In die tijd was ex-premier mr. B. Biesheuvel secretaris van de CBTB. Toen mr. Biesheuvel werd benoemd tot voorzitter volgde Zijlstra hem op ds secretaris. Elf jaar geleden werd Biesheuvel minister van Landbouw, terwijl Zijlstra tot voorzitter van de CBTB werd gekozen. De Biesheuvel-connectie is wel frappant, want in de periode dat Zijlstra Tweede-Kamerlid was voor de ARP, was Biesheuvel fractievoorzitter van deze partij.

Andere functies van onze gesprekspartner zijn: voorzitter van het overlegorgaan van de drie landbouworganisaties, vice-voorzitter van het Landbouwschap en voorzitter van de FNZ (Federatie Nederlandse Zuivel

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.