+ Meer informatie

y^an Veen wil herstel mn overlegeconomie

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Voorzitter mr. Veen van het Verbond van Neindse Ondernemingen (VNO) vel meewerken aan herstel van 'erlegeconomie, maar dan moet fel overeenstemming bestaan de richting van het te voeren d. Daarbij dient het primaat de onderneming te worden er: in die zin, dat weer prikkels taan voor alle betrokkenen (onemers, werknemers en kapirerschaffers) om de vereiste taties te leveren. Ondememinmoeten ruimte krijgen om de toevertrouwde taak, het leveren het voornaamste draagvlak de ontwikkeling van onze {huishouding, naar behoren te len vervullen. '. Van Veen schrijft dit in het ecoinblad „Economisch statistische hten", in een reactie op de rond arwisseling geuite ideeën van dr. 'ous, voorzitter van de Sociaalomische Raad, en van minister ia van sociale zaken. Volgens De zou jaarlijks een geïnstitutionalioverleg tussen kabinet, werkgeen vakoeweging moeten plaatsm op basis van een indicatief opgesteld door de SER. Daarna de regering moeten overleggen het parlement en op prinsjesdag itwerking voor het sociaal-econoh beleid op korte termijn moeten ndmaken. In de Stichting van de

Een wezenlijk herstel van het evenwicht in de verdeling van de groei van het nationaal inkomen zou volgens Van Veen de eerste doelstelling van dat jaarlijkse geïnstitutionaliseerde overleg moeten zijn. Daarbij dient de fundamentele rol van de individuele onderneming en van de noodzaak van voldoende beleidsruimte voor haar leiding uitganspunten te zijn. Zonder aanvaarding van die uitgangspunten kan Van Veen zich geen zinvol overleg voorstellen. AMtTBROAM, 9 aprr. — Goud: onbew. 3B550-39250 vorige 38050-38750; bew. 3662040830 vorige 36140-40300; zilver: onbew. 807910 vorige 832-935; bew. 760-960 vorige 790980.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.