+ Meer informatie

Dollar cent hoger

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (UCN/ANP) De koers van de Amerikaanse dollar is vanmorgen met ruim een cent gestegen. Om 10.00 uur noteerde de munteenheid ƒ 1,9275, na een slot van ƒ 1,9160 gisteren.

De koersstijging was volgens handelaren een gevolg van het technische herstel van gisteravond in New York. Daar noteerde de munt aan het einde van de handel ƒ 1,9265. Het pond sterling noteerde rond 10.00 uur ƒ 3,3225, tegenover een slot van ƒ 3,3265 gisteren. De Britse geldeenheid staat onder druk wegens lokale verkiezingen in Groot-Brittannië, waarvan wordt verwacht dat de regerende Conservatieve Partij tegenslag te verduren krijgt.

Goud opende in Zurich op 355,50 dollar per ounce (31,1 gram), na een slot van 357,70 op dinsdag. Gisteren was de toonangevende Zwitserse edelmetaalhandel gesloten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.