+ Meer informatie

Weerloos

2 minuten leestijd

Ja, wie zou het nog niet hebben opgemerkt? Hoe kunnen we toch een mens die totaal weerloos is, geen eten of drinken geven?

'k Moet zeggen, als oud-verpleegster zijnde, dat juist het meest weerloze me het meest aantrok om te verzorgen.

Degene die allemans-praats hebben en de mopperaars kunnen zichzelf nog best een eind redden, maar juist degenen die niets meer in de melk te brokkelen hebben, die zijn het die onze hulp het meest nodig hebben.

Hoe kunt u, heren doktoren, broeders en zusters, het aanzien dat een mens sterft door onze schuld, omdat we de simpelste dingen van 't leven hun onthouden?

Hoort u hier de stem niet van onze grootste Opdrachtgever: „Voor zoveel gij dit aan een van deze mijn minste broeders (zusters) hebt gedaan, hebt gij dit aan Mij gedaan".

Is er onder deze verzorgers niet één discipel van Christus, die deze weerloze een beker water te drinken geeft? Voorwaar, hij of zij zal haar of 12. Abimelech 13. Abram 14. Zelafead 15. Manasse 16. Eliëzer 17. Eleazar 18. Saul zijn loon geenszins verliezen. „Zalig zijn de barmhartigen, want hun zal barmhartigheid geschieden". W. A. Bosman-Oosterman Koningin Julianastraat 9 3265 BE Piershil politiek. Nu weer de sterreclame op de tv op zondag enz., enz.

De kleine partijen van christelijke oriëntatie behoren bij elkaar te gaan, want het gaat straks om onze vrijheden, ook de euthanasie, abortus, emancipatie, kinderopvang. Het gaat op een strijd aan voor vrijheid, straks zijn wij het slachtoffer daarvan, en we behoren als broeders op te trekken voor het te laat is. Zie het geval mevrouw Stinissen.

Roemenië was communistisch, waar gaan wij naar toe? Arm Nederland.

A. Vonk Middelwijk 162 9092 GV Drachten

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.