+ Meer informatie

McDrive Zeist behoudt tijdelijke vergunning

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De afdeling geschillen van bestuur van de Raad van State heeft gisteren een schorsingsverzoek van een tijdelijke hinderwetverguning voor de eerste McDrive van Nederland afgewezen. Het verzoek was ingediend door omwonenden in Huis ter Heide (gemeente Zeist), die klagen over parkeeroverlast, gedrag van bezoekers en zwerfvuil.

Het geschil tussen de omwonenden en de vestiging van McDonald's speelt sinds de opening van de McDrive in 1987. De Raad van State vernietigde vorig jaar de hinderwetvergunning. Hierop gaf de gemeente een tijdelijke vergunning af voor vier jaar, waardoor sluiting werd voorkomen.

De motivatie van de Raad van State om deze beschikking van de gemeente niet te schorsen is nog niet voorhanden. McDonalds voerde tijdens de hoorzitting eerder deze maand aan dat er geen sprake zou zijn van overlast en dat er plannen zijn voor uitbreiding van de parkeervoorzieningen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.