+ Meer informatie

Alledaags dichtbij

1 minuut leestijd

Bij Uitgeverij Uniepers Abcoude verscheen vorig jaar onder de titel "Een oogje op de Natuur" <128 blz.; 22.90 gulden) een verzameling verhalen van Lucienne van Ek, Tom van Ewijk en Toon Fey. Binnen het natuurcircuit is het schrijverstrio niet onbekend. Het drietal werkt al lang samen bij het natuurmaandblad Grasduinen en is nauw betrokken bij de samenstelling van de twee Verkade-natuurboeken "Dichter bij de natuur". "Een oogje op de natuur" bevat een selectie van de ā€˛mooiste, ontroerendste, gruwelijkste en verbazingwekkendste verhalen" die de natuurjournalisten voor Grasduinen schreven. Opvallend is hun interesse voor heel 'gewone' dieren, planten, landschappen en natuurverschijnselen dicht bij huis. Ze staan soms zo dicht bij ons dat we hun waarde en betekenis nauwelijks meer opmerken: van stromende regen tot behangende bijen, van eendse gewoonten en kauwenliefde tot het leven en welzijn van de boerenzwaluw. Hun persoonlijke beschrijving van de onderwerpen verdient een pluim. Zeldzaamheden blijven buiten beschouwing, want het "alledaagse" is al opzienbarend genoeg!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.