+ Meer informatie

Nijs in aanvaring met haar minister

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - Demissionair staatssecretaris Nijs van Onderwijs is in aanvaring gekomen met haar minister, Van der Hoeven, over de financiering van een tweede en een derde studie. Nijs vindt het niet de eerste verantwoordelijkheid van de overheid om dergelijke studies te betalen.

Dat zei ze gisteren in Amsterdam, waar duizenden studenten betoogden tegen de bezuinigingen in het hoger onderwijs. Ook in plaatsen als Delft, Den Haag, Groningen en Leiden hadden de afgelopen dagen protestmanifestaties en debatten plaats. De staatssecretaris reageerde op minister Van der Hoeven, die in een interview met de Volkskrant zei dat de plannen van Nijs over het niet betalen van tweede en derde studies "geen kabinetsbeleid" zijn.

"Iedereen mag zijn of haar mening geven, ook een minister", aldus Nijs. Het is echter de staatssecretaris die sinds september werkt aan een notitie over de rol van overheid, studenten, instellingen en bedrijfsleven in het hoger onderwijs. De gedachtevorming daarover is bezig en Nijs ziet de opmerkingen van de minister als een bijdrage daaraan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.