+ Meer informatie

Eis: vijftien maanden voor geweldpleging

1 minuut leestijd

ALMELO — De officier van Justit: bij de rechtbank te Almelo, mr. L. V( gel, heeft dinsdag tegen de 37-jarige H. G. uit Overdinkel wegens ernsti| geweldpleging een gevangenisstri geëist van een jaar en drie maanden « ling van de regering. Tevens vorderc de officier de tenuitvoerlegging van ee vorig jaar voorwaardelijke opgelegc straf van vier en een halve maand.

Op 24 maart zou de verdachte ee verpleegster in een ziekenhuis in Loss( met de dood bedreigd hebben omdat h 's morgens een kop thee niet op tijd ze hebben gekregen. Hij werd daarop u het ziekenhuis ontslagen, waar hij va een operatie herstellende was. De vo gende dag riep de man hulp van een ar m omdat hechtingen van de operati» wond waren opengesprongen. De ve: dachte was volgens de rechter ontevn den over de behandeling van de art waarna hij diens keel tot twee maal te dichtkneep.

Volgens verklaringen van het verpli gend personeel zou de arts zeker zijn g( stikt als ze hem niet tijdig hadden kur nen bevrijden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.