+ Meer informatie

Vaderdag

4 minuten leestijd

Al uw gereedschap overal bij de hand in de T-box
Gereedschap kun je op vele manieren opbergen. Ik heb ze in de loop der jaren vrijwel allemaal geprobeerd. In een gereedschapskist (graaien maar...). Ophangen aan zelfgemaakte constructies met schroefoogjes en dergelijke (niet erg bedrijfszeker) In de bekende horizontale plastic constructies met gaatjes in alle maten (behalve de goede). Op borden aan de muur met daaraan klemmetjes en haakjes (wat hoort ook alweer waar?) Sinds kort is er een nieuwe mogelijkheid: de Tbox. Deze zeer stevige plastic "draagkist" biedt ruimte aan 40 (T-box 200) resp. 70 (T-box 400) stuks handgereedschap in een zeer beperkte, uituitgekiende ruimte. Met enig passen en meten slaagde ik erin vrijwel al mijn tangen, schroevedraaiers, steeksleutels en boortjes in de T-box 400 kwijt te raken. Er past dan nog één hamer in en zelfs de boormachine kan er bij. Slechts de zaag moet buiten blijven.

Vrij zwaar
In twee vakjes en drie laatjes is dan nog ruimte voor kleine dingen als een rolmaat, plakband, mes, e.d. De laatjes kunnen met de bijgeleverde schotjes worden onderverdeeld in vakjes voor spijkers, schroeven en pluggen. Het grootste voordeel van de T-box is wel dat je bij een klusje ergens in huis of tuin vrijwel al je gereedschap bij je hebt. Dat bespaart heel wat heen-enweergeloop. Een nadeel is het gewicht. Hoewel de T-box gemakkelijk draagt, heb ik toch besloten de boormachine er normaal gesproken uit te laten. De box kan heel simpel worden afgesloten met een deksel, waar zelfs een hangslot op kan. Het geheel is stevig genoeg om een even uitrustende doe-het-zelver te dragen of als zaagbankje te dienen. Eén advies: als u toch wat geld uit wilt trekken voor een goed opbergsysteem, neem dan de grootste T-box. Daar krijgt u geen spijt van. De T-box 200 kost ,/ 45,00, de grote T-box 400 (zie foto) komt op ƒ 79,50. U krijgt er een jaar garantie op.

Toro, zaagbank van Curver
Wie regelmatig zaagt en boort kan veel gemak hebben van de Toro, een Curver-produkt. Dit zeer stevige werkbankje is niet zwaar en breed inzetbaar De (uitneembare) zaaggeleider zorgt ervoor dat u perfect 90 of 45 graden zaagt. Ook voor kleine ronde voorwerpen is er een voorziening, terwijl pijpen en buizen goed vast blijven liggen in de Vvormige uitsparing. Op de lange zijde staat een maatverdeling (wat lastig af te lezen) en in een klein bakje kunt u wat schroeven of spijkers kwijt. Lijmtangen zijn gemakkelijk te bevestigen en boren verloopt probleemloos door de boorgaten. De Toro kan een gewicht van 150 kilo dragen. Door zijn geringe gewicht, handige handgreep en goede stabiliteit pak je hem al snel als vervanger van een keukentrapje. Hij is echter niet opklapbaar en neemt wel de nodige ruimte in. Omdat de Toro geheel van plastic is, kan hij eventueel buiten staan. Curver geeft maar liefst vijfjaar garantie. Adviesprijs ƒ 69,95. < gekiende ruimte. Met enig passen en meten slaagde ik erin vrijwel al mijn tangen, schroevedraaiers, steeksleutels en boortjes in de T-box 400 kwijt te raken. Er past dan nog één hamer in en zelfs de boormachine kan er bij. Slechts de zaag moet buiten blijven. In twee vakjes en drie laatjes is dan nog ruimte voor kleine dingen als een rolmaat, plakband, mes, e.d. De laatjes kunnen met de bijgeleverde schotjes worden onderverdeeld in vakjes voor spijkers, schroeven en pluggen. Het grootste voordeel van de T-box is wel dat je bij een klusje ergens in huis of tuin vrijwel al je gereedschap bij je hebt. Dat bespaart heel wat heen-enweergeloop. Een nadeel is het gewicht. Hoewel de T-box gemakkelijk draagt, heb ik toch besloten de boormachine er normaal gesproken uit te laten. De box kan heel simpel worden afgesloten met een deksel, waar zelfs een hangslot op kan. Het geheel is stevig genoeg om een even uitrustende doe-het-zelver te dragen of als zaagbankje te dienen. Eén advies: als u toch wat geld uit wilt trekken voor een goed opbergsysteem, neem dan de grootste T-box. Daar krijgt u geen spijt van. De T-box 200 kost ,/• 45,00, de grote T-box 400 (zie foto) komt op ƒ 79,50. U krijgt er een jaar garantie op.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.