+ Meer informatie

Werkloosheid in Rotterdam toegenomen

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — Nadat er enige maanden lang sprake was van een daling van de werkloosheid in Rotterdam, is de geregistreerde arbeidsreserve bij het Gewestelijk Arbeidsbureau in de Maasstad de afgelopen maand weer sterk gestegen. Volgens de directeur van het GAB is voor 1977 het breekpunt bereikt en heeft de neergaande lijn de Rotterdamse arbeidsmarkt weer in haar greep. In augustus nam het aantal werkloze mannen toe tot bijna 10.000 en het aantal vrouwen zonder werk tot bijna 3000.

De toeneming van de werkloosheid bij mannen is volgens de directeur van het GAB voor een belangrijk deel toe te schrijven aan de vermeerdering van het aantal werkzoekende schoolverlaters. „Tussen de vraag naar schoolverlaters en het aanbod daarvan bestaat een discongruentie", aldus de directeur van het GAB. Hij voegt daar in zijn woensdag verschenen overzicht echter aan toe, dat naar zijn oordeel voor een niet onbelangrijk deel van de schoolverlaters toch werk beschikbaar is. In de Grafische nijverheid, de bouw, de hout verwerkende industrie en de kantoorsector overtreft de vraag naar jeugdige arbeidskrachten het aanbod sterk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.