+ Meer informatie

Vraagtekens Koninginnedag

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De Tweede kamerleden Roethof (PvdA) en Wessel-Tuinstra (D'66) zetten vraagtekens bij de arrestatie van 148 personen op koninginnedag in Breda.

De arrestanten werden er van verdacht de feestelijkheden tijdens het bezoek van koningin Beatrix en prins Claus aan Breda te willen verstoren. Roethof en mevr. Wessel zijn van mening dat de arrestaties zich niet verdragen met de beginselen van de Nederlandse rechtsorde, omdat er mensen zijn aangehouden die zich niet aan strafbare feiten hebben schuldig gemaakt. Zij stellen dit in schriftelijke vragen aan minister De Ruiter van Justitie.

Beide kamerleden vinden dat de voorkeur moet worden gegeven aan een actief aanhoudingsbeleid van daadwerkelijke relschoppers. Roethof heeft al eerder vragen gesteld over de in Breda gehanteerde methode van preventieve aanhouding naar aanleiding van uitlatingen hierover enige tjd geleden van de Amsterdamse hoofdcommissaris Valken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.