+ Meer informatie

„Veirikeersischout omideiskiuinidig"

1 minuut leestijd

Mr. H. van Buuren, hoofdofficier van justitie bij de arrondissementsrechtbank te Zwolle heeft kritiek op de instelling van het instituut verkeersschout omdat hij zijn deskundigheid in twijfel trekt. „Zelfs parketsecretarissen bij de rechtbanken" aldus mr. Van Buuren bezitten' ondanks hun jarenlange ervaring niet altijd de deskundigheid om in zaken verkeersovertreders recht te spreken. De Zwolse hoofdofficier zou veel liever als verkeerschout zien optreden politiemannen die op 60-jarige leeftijd met functioneel leeftijdsontslag worden' gezonden en die dikwijls hun hele leven in de politiële verkeers«ector hebben gewerkt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.